fbpx

Christian från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 41 minuter sedan.

» Prova IG du med.
70% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

AvaSocial är AvaTrades särskilda app för social handel – även kallat copytrading. Via den mobila plattformen kan du som trader inspireras och lära dig av andra handlare över hela världen, samt dela med dig av dina egna strategier och analyser. Här finner du en omfattande guide till AvaSocial som tradingplattform – komplett med detaljer om verktyg, instrument, spreads och mycket mer.

AvaTrade är en av världens mest populära mäklare för online trading med olika typer av finansiella tillgångar. Här finns såväl valutor och aktier som kryptovalutor, index, råvaror och ETF'er – det vill säga börshandlade fonder.

Utöver ett rikt utbud av instrument bjuder AvaTrade också på generösa valmöjligheter när det kommer till programvaror för handeln. PÅ sajten finns inte mindre än fem olika handelsplattformar för olika syften och med olika inriktningar. Som kund hos AvaTrade får du tillgång till såväl MT4 och MT5 som de egenutvecklade AvaOptions, AvaTradeGO samt AvaSocial – av vilka den sistnämnda är den vi ska ägna oss åt i den här guiden.

Är du nyfiken på AvaTrade som mäklare och söker en bra plattform för social handel i mobilen? Registrera dig hos AvaTrade och testa AvaSocial redan idag.

Vad är AvaSocial

AvaSocial är AvaTrades egendesignade programvara speciellt framtagen för social handel. Plattformen är utvecklad i appformat och finns att ladda ned för såväl iOS som Androids operativsystem.

Som kund hos AvaTrade kan du med appen snabbt och enkelt komma igång med smidig copytrading, med vilken du kan följa, interagera och kopiera andra handlare världen över i syfte att inspireras och vidga dina vyer i din egen handel. AvaSocial är anpassad för att tilltala såväl nybörjare som riktigt erfarna handlare, men på olika sätt.

Är du en oerfaren trader passar plattformen utmärkt för att lära dig grundläggande strategier och baskunskaper inom online trading. Genom att se hur andra gör snappar du kvickt upp färdigheter att applicera i din egen handel.

Har du lång tidigare erfarenhet av näthandel och verkar på en mer avancerad nivå, kan AvaSocial användas för effektivare analyser, mindre research och en bättre överblick på marknaden dagligen. Plattformen passar även perfekt om du på ett smidigt sätt önskar vidga din handel och få exponering mot tillgångar och marknader du vanligtvis inte själv siktar in dig på.

AvaTrade beskriver själva AvaSocial som revolutionerande av social handel. En teknologi designad för att förenkla och effektivisera automatisk trading på ett optimalt sätt, i syfte att ge en bättre upplevelse av copytrading än hos någon annan mäklare.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova valutahandel med optioner eller CFD'er på en av marknadens billigaste och mest moderna sajter. Börja trada hos AvaTradeGO redan idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Hur ser AvaSocial ut?

Genomgående för samtliga egenutvecklade plattformar hos AvaTrade är enkelhet och användarvänlighet. Detta gäller även AvaSocial. Gränssnittet är mycket tydligt och lätt att navigera, designen och layouten är snygg och utöver det finns allt att ställa in på svenska (ett av många tillgängliga språk).

I appen får du full överblick över dina aktuella positioner, historik över tidigare transaktioner samt möjlighet att konversera med andra traders och framförallt dina mentorer – det vill säga de vars strategier och positioner du väljer att kopiera. Färgsättningen är ljus med snygga kontrasterande kulörer som ytterligare förstärker tydligheten.

Vidare har du bra översikt över din egen feed, de grupper du har anslutit dig till (eller skapat själv!), bevakningslistor över hetaste tillgångarna just nu samt alla de hundratals tillgängliga marknaderna förstås

Vilka är de grundläggande 10 funktionerna?

+ Kopiera strategier från experthandlare över hela världen
+ Enkelt att få exponering mot marknader man vanligtvis inte är aktiv på
+ Intuitiv och användarvänlig mobilapp
+ Möjlighet att gå med i grupper – eller skapa egna nätverk
+ Hundratals tillgångar att trada – valutor, krypto, index, aktier och råvaror
+ Partnerskap med Pelican Trading
+ Kompatibel med både iOS och Androids operativsystem
+ Möjlighet att rådfråga mentorer och andra traders
+ Eliminera känslor och impulser – sänk risknivån med autotrading
+ Passar såväl nybörjare som mycket erfarna traders

Sagt om AvaSocial

Kan jag få lägre spread med AvaSocial?

Det är absolut möjligt att få lägre spread med AvaSocial. AvaTrade är generellt sett en mäklare med avgifter i det lägre spannet om man jämför med många andra aktörer på marknaden. Rörlig spread tillämpas (från 0.9 pips på EUR/USD som exempel) och all trading är helt kommssionsfri – såväl på AvaSocial som på mäklarens övriga plattformar.

Vidare är AvaSocial också integrerad med MetaTrader4, vilken är utmärkt för autotrading och social trading och som dessutom har teknologi som möjliggör blixtsnabba exekveringar – med minimalt slippage som resultat.

Vad krävs för automatisk trading med AvaSocial?

AvaSocial är speciellt avsedd att användas för automatisk handel, varför det också är synnerligen enkelt att komma igång. På AvaTrades egna hemsida finns en tydlig steg för steg-guide till hur du som användare kan börja med autotrading. Första steget är att bli kund hos AvaTrade på webben. Registreringen tar inte mer än någon minut och efter genomförd KYC-process tar det oftast max 48 timmar för ditt konto att verifieras. AvaTrade erbjuder också kostnadsfria demokonton, med vilka det går att handla helt riskfritt med en fiktiv portfölj. Valutahandel rekommenderar generellt att man börjar med ett demokonto, i syfte att testa på en plattform innan man kör skarpt läge.

När du väl är registrerad kund hos AvaTrade gör du enligt följande för att komma igång med autotrading:

– Ladda ned appen AvaSocial (finns i AppStore och Google Play)
– Skapa ett social trading-konto
– Logga in med dina MT4-uppgifter
– Fyll i vilka instrument du avser handla (KYC-krav)
– Gör en insättning på ditt tradingkonto
– Hitta strategier du vill följa och börja kopiera

Svårare än så är det inte. Appen är också helt gratis att ladda ned och att använda. Inga dolda avgifter, prenumerationer eller liknande finns.

Hur är AvaSocial en bättre plattform?

AvaSocial är särskilt inriktad på social trading, varför man givetvis måste se den i relation till andra sociala handelsplattformar vid jämförelse av funktioner och kvaliteter. Mest slående med AvaSocial är helt klart enkelheten. Det går snabbt att komma igång, det är mycket enkelt att lära känna programvaran och bekanta sig med appen och utbudet av såväl instrument som andra traders i de befintliga nätverken är utmärkt.

Här finns över 1000 olika tillgångar att trada, på ännu fler marknader. Säkerheten är hög (AvaTrade som mäklare är reglerad på flera håll i världen – däribland Europa), transparensen god och avgifterna låga. Vi på Valutahandel gillar också funktionen där man kan såväl ingå i nätverk som redan finns, som skapa sina egna av traders man finner extra intressanta. Det är lätt att interagera med andra användare och möjlighet finns alltid att rådfråga sina mentorer.

En kul funktion är också den trofésamling man skapar av belöningar man erhåller när man gör en bra trade, säljer en strategi eller flitigt använder de sociala funktioner som finns i appen. Plattformen är också helt integrerad med andra sociala medier så som Facebook, Instagram och Twitter.

Vad är skillnaden mellan AvaSocial & andra egenutvecklade plattformar?

Återigen måste enkelheten och framförallt användarvänligheten framhållas. AvaSocial gör automatisk CFD-handel med valutor och andra tillgångar lättillgänglig för alla, oavsett tidigare erfarenheter av online trading.

Programvaran grundar sig också på världens mest klassiska handelsplattform – MT4 – vilket är ett system och en teknologi som många känner igen. Inkörströskeln är således låg. Vidare är AvaTrade som mäklare också en synnerligen seriös och trygg aktör att handla via. Bolaget är som redan nämnts reglerat på flera håll i världen – däribland Europa, vilket är en viktig kvalitetsstämpel.

Finns det demokonto på AvaSocial?

Ja, hos mäklaren AvaTrade finns möjlighet att börja med ett demokonto för att testa såväl programvaran som de egna färdigheterna. Ett demokonto är alltid att föredra innan man kör skarpt läge med ett riktigt livekonto.

Signa upp dig hos AvaTrade och börja med ett demokonto hos AvaSocial redan idag.

AvaSocial för MAC: Finns det & går det?

AvaSocial fungerar utmärkt med MAC, iPhone och iPad. Appen finns tillgänglig för gratis nedladdning i AppStore. På AvaTrades hemsida finns en helt egen flik med information om handel via MAC.

AvaSocial insättningar: Hur fungerar det?

Insättningar kan göras på flera olika sätt i appen. Som användare kan du välja mellan VISA, Mastercard, traditionell banköverföring, Skrill, PayPal, Neteller samt WebMoney. För kryptoanvändare finns också möjlighet att göra insättningar i Bitcoin via digital plånbok.

De 3 bästa instrumenten på AvaSocial

Drygt 1000 instrument på hundratals olika marknader finns att välja och vraka bland. Vilka som är de bästa är förstås något högst subjektivt och individuellt, men som lite inspiration har Valutahandel ändå valt ut tre instrument vi anser vara extra intressanta just nu. Kom ihåg att välja tillgångar utifrån egna preferenser samt vad du själv tror på.

+ Valutapar med SEK: AvaTrade erbjuder flera olika valutapar med SEK, vilka kan vara extra roliga att handla som svensk. Här finns EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK samt SEK/JPY. För den intresserade finns även andra nordiska valutapar att handla (med NOK och DKK).

+ Guld: Den mest klassiska safe haven-tillgången av de alla är alltid het att trada. Hos AvaTrade kan du trada guld-CFD'er med belåning på upp till 1:20.

+ Kryptovalutor: AvaSocial passar perfekt för dig som vill ge dig in i kryptohandel, men önskar börja försiktigt genom att kopiera andras strategier. Här finns alla stora coins att trada med snäva spreads och hävstång på 1:2.

Hur loggar jag in för trading genom AvaSocial?

Inloggning sker direkt i AvaSocial-appen. Så fort du har registrerat dig på AvaTrades hemsida kan du ladda ned plattformen till din telefon och logga in med dina MT4-uppgifter.

Vilka språk finns AvaTrade och AvaSocial på?

AvaTrades hemsida och dess olika plattformar – inklusive AvaSocial – finns på flera olika språk. Detta gäller även supporten. Här kan du förutom svenska bland annat välja spanska, italienska, arabiska, ryska, franska, turkiska, indonesiska, kinesiska samt engelska förstås.

Finns det någon manual för AvaSocial?

Det finns ingen manual specifikt för AvaSocial (eller övriga egenutvecklade plattformar) på hemsidan. Programvaran är dock så pass enkel att någon manual eller några ingående användarinstruktioner inte behövs. En introducerande guide till appens funktioner finns på hemsidan under fliken för AvaSocial.


Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova valutahandel med optioner eller CFD'er på en av marknadens billigaste och mest moderna sajter. Börja trada hos AvaTrade redan idag!

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.