fbpx

Alvin från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren CMC Markets för 13 minuter sedan.

» Prova CMC Markets du med.
73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Aave är ett av de mest populära decentraliserade kontrakten i det hajpade finanssystemet DeFi, genom vilket du kan deponera kryptotillgångar och tjäna ränta samt låna tillgångar helt utan inblandning av en förmyndande tredje part. Här lyfts allmänna fakta om Aave, hur det fungerar och hur du som kryptohandlare kan öka dina intäkter med detta DeFi coin.

Det decentraliserade finanssystemet DeFi skapades i syfte att återskapa och replikera de finansiella tjänster som hittills endast varit tillgängliga i det traditionella systemet, och göra dem bättre, modernare och mer förmånliga för den enskilde investeraren. Systemet bygger på smarta kontrakt och så kallade Dapps utvecklade ovanpå den välkända plattformen Etheruems blockchainteknk – varav Aave är en av de främsta och mest använda.

Vad är Aave?

Aave är ett decentraliserat open source-protokoll genom vilket användare från hela världen kan ansluta sig för att låna tillgångar samt deponera tillgångar för andra att låna. Det är således en D-app (decentraliserad applikation) för Peer 2 Peer lending, där användare kan ta lån och låna ut tillgångar helt utan inblandning av en bank, jurist eller annan överseende tredje part. Den token som används inom Aave-protokollet heter LEND, men insättningar kan givetvis göras i den kryptovaluta eller stablecoin du föredrar.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla krypto hos Skilling, en av marknadens bästa och mest använda tradingmäklare 2020. Kom igång med trading redan idag!

Riskvarning: 76% av retail kunder förlorar pengar.


En plattform som Aave gör det möjligt att låna ut kapital eller belåna tillgångar samt erhålla ränteintäkter helt utan krångliga processer, inskränkande av integritet eller dyra kostnader. Till skillnad från en låneprocess inom det traditionella finanssystemet kräver smarta applikationer som Aave inga ansökningsformulär, inget godkännande från bank eller myndighet och inget utlämnande av personuppgifter.

Protokollet är skapat med Ethereums blockchainteknik, genom vilken smarta kontrakt som eliminerar behovet av externa parter kan skapas av alla registrerade användare. Du är med andra ord fri att använda Aaves open source-plattform för att bygga egna applikationer och protokoll i syfte att förbättra din produkt (det du lånar ut eller kan erbjuda som säkerhet för ett lån). Aave gör det enkelt, smidigt och mer lönsamt att låna med krypto som säkerhet samt att agera borgenär och låna ut tillgångar för att kunna tjäna pengar i ränta.

Alla deponerade tillgångar förvaras i smarta kontrakt

Alla insättningar via Aave blir automatiskt allokerade i smarta kontrakt, märkta med en individuell kod som är offentlig. Alla kontrakt är open source, granskas och överses av utomstående revisorer för att garantera dina tillgångars trygga förvaring. Uttag kan göras närsomhelst, och möjlighet finns också att använda dina aTokens (LEND) för att flytta och trada andra kryptovalutor på Ethereum.

Aave gör det möjligt att göra nya investeringar utan att behöva sälja tillgångar

Varför ta lån istället för att sälja tillgångarna man redan har och finansiera sina nya investeringar med dem? För att slippa likvidera långa positioner och gå miste om en potentiellt bra värdeutveckling över tid. Med Aave slipper du välja mellan en redan befintlig investering och en ny du önskar göra, och kan istället låna upp kapital med befintliga tillgångar som säkerhet. Samma sak gäller om du plötsligt behöver kapital för oförutsedda utgifter, vilket inte heller är roligt att behöva likvidera tillgångar för som i framtiden hade kunnat ge en rejäl avkastning.

Maximalt lånebelopp beror på värdet av dina tillgångar samt din “health factor”

Hur mycket du kan låna genom Aave bestäms utifrån två faktorer; det sammanlagda värdet av de tillgångar du vill använda som säkerhet samt din så kallade “health factor” – vilken är ett numeriskt mått på hur säkra dina deponerade tillgångar bedöms vara i relation till det du önskar låna. Ju högre health factor desto mer kan du låna.

Betyg: 9.57/10
Minsta insättning: 425 kr
Beskrivning: Trada kryptovalutor hos Stormgain, toppval till kryptohandel 2020. Kom igång med trading redan idag!

Riskvarning: Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.


Hur mycket kostar det att använda Aave?

Aave-plattformen har två separata avgifter för de som gör långsiktiga lån respektive de som använder sig av snabblån-tjänsten Flash Loan. För de som tar vanliga lån dras en avgift om 0.00001% av det totala lånebeloppet, och för de som använder Flash Loan är motsvarande procentsats 0.09%. Vidare tillkommer också avgifter för att nyttja Ethereums blockkedjeteknik, men dessa kan variera utifrån nätverksstatus och transaktionens komplexitet.

Vill du veta mer om DeFi och hur det fungerar? Läs vår informativa och detaljerade DeFi-guide.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.