fbpx

Tina från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren IG för 44 minuter sedan.

» Prova IG du med.
74% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Onlinemäklaren eToro erbjuder traders möjligheten att handla valutor både med och utan hävstång och samma sak gäller för aktiehandel. Så här kan du enkelt dra nytta av de flexibla belåningsmöjligheterna på en av världens mest populära och bäst ansedda tradingplattformar. Hos eToro får du 100% kontroll, tack vare deras flexibla villkor.

Valutahandel med hävstång innebär att du kan inta stora positioner utan att behöva ha särskilt mycket kapital att gå in med, något som många traders älskar. Ifall du handlar med en hävstång om 1:20 får du tjugo gånger så stor exponering som om du inte hade haft någon hävstång alls – vilket givetvis innebär att vinsten blir större om traden går din väg, men givetvis motsatt ifall du inte använder stop-loss och instrumentet går åt fel håll.

Ett stort utbud, men få med flexibel hävstång

Idag finns ett enormt utbud av valutamäklare som erbjuder belåning för valuta- liksom aktiehandel, diverse råvaror, index, ETF'er och kryptovalutor – både faktiska tillgångar och derivatinstrument som CFD'er. Få kan dock mäta sig med den flexibilitet som hittas hos EU-reglerade eToro – plattformen är känd för att tillhandahålla synnerligen generösa valmöjligheter för traders vad gäller belåning. Här kan användare inte bara välja mellan att handla med eller utan hävstång, utan dessutom själva bestämma nivån på sin belåning, utifrån reglerna som satts upp av EU. Normalt så gäller maximalt 30x hävstång för större valutapar och 10x hävstång för större aktier, medan mindre valutor och aktier har lägre nivåer. Den minimala hävstången är 1x, dvs ingen hävstång alls för både råvaror, valutor och aktier med CFD'er.

tesla utan hävstång hos Etoro
Nedan tittar vi på Valutahandel.se närmare på hur den populära tjänsten fungerar.

Hävstångshandel i fem enkla steg

eToro är en EU-reglerad onlinemäklare vilket innebär att gränsen för maximal belåning går vid 1:30. Högst hävstång kan tillämpas på större valutapar – så kallade majors – medan lägre maxgränser gäller för andra tillgångar. Begränsande kan tyckas av de med hög riskaptit, men också betydligt tryggare. Ju högre hävstång man handlar med, desto mer kan man förlora om en trade går fel. Det finns alltid två alternativ, att köpa eller blanka Tesla eller någon annan av de 100-tals alternativ som finns hos eToro. Medan vissa, som författaren Johan, drar likheter mellan Tesla och IT-bubblan, så menar andra att det är riktigt bra läge att köpa, såsom Cathie Wood. Hennes fond Ark Invest har satt en ny riktkurs på $3000 inom 5 år. Just för Tesla finns det alltid extremt många “tyckare” som antingen tror aktien ska gå mot knappt $100, eller mot 3000 dollar. Vad tror du? Kraftigt övervärdera, rejält uppsida kvar eller är det bara riktigt bra värde för Tesla aktien just nu?

Andra satsar hellre på Volkswagen, som gått upp bra de sista dagarna efter att VW talat om ett andra liv för batterier.

VOW 3 - Volkswagen aktie som CFD
Volkswagen aktien (VOW3) med 2x hävstång.
Frank Blome, som hanterar batteriutvecklingen för Volkswagen gruppen, säger att deras batterier kommer vara lika länge som bilarna. CNN rapporterar att Volkswagen kommer sänka priserna för elektriska bilar. Det som är extra spännande med Volkswagen, som handlas till drygt 13 P/E jämfört med 1000 för Tesla, är att en av deras första nya batterifabriker kommer ligga i Skellefteå. Även Volkswagen aktien (VOW 3) kan handlas hos eToro och den är upp 1% i skrivande stund.

Alla trades som handlas med hävstång hos eToro behandlas som CFD'er. Själva processen kan brytas i ned följande fem snabba och enkla steg:

1. Klicka på knappen “Handla” när du hittat du den tillgång du önskar trada.
2. Ange huruvida du vill gå kort (det vill säga sälja) – eller lång (köpa). Knappval för detta finner du högst upp i det popup-fönster som dyker upp när du har klickat på “Handla”.
3. I nästa steg anger du både det belopp du önskar gå in med, samt hur mycket hävstång du vill ha. Vilka olika nivåer på hävstångsmultiplikator du kan välja beror på vilken tillgång traden gäller.
4. Justera parametrarna för Stop Loss och Take Profit. För Take Profit finns inga krav, men en Stop Loss måste anges när du handlar med hävstång. Detta för att minska risken för en okontrollerat stor förlust.
5. Med alla uppgifter ifyllda återstår bara att skapa din order, vilken tas om hand av eToro omedelbart efter det att den realiserats. En order lagd efter stängning behandlas och exekveras så fort marknaden öppnar igen.

Enklare än så kan det inte bli. Prova själv trading med eToro idag!

Utöver olika högsta hävstångsnivå för olika tillgångar kan du hos eToro också få tillgång till högre belåning om du handlar med ett professionellt konto. För professionellt konto krävs en hel del kapital samt en dokumenterad handelserfarenhet – men för den med rätt förutsättningar kan det vara en intressant möjlighet.

Önskar du handla med belåning är eToro ett utmärkt val av mäklare då sajten är reglerad inom EU, vilket innebär ett bättre konsumentskydd för dig som kund. Registrera dig hos eToro här.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Testa en marknadsledande valuta- och kryptomäklare med unika funkioner. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Så handlar du valutor och andra tillgångar utan hävstång

Valutahandel utan hävstång innebär kort och gott att du handlar för de pengar du själv har. Du lånar inte upp något hos din mäklare (i det här fallet eToro) och din exponering blir oftast lite mindre – såvida du inte har en hel del pengar att satsa förstås.

valutahandel etoro hävstång
Önskar du skippa hävstången när du tradar följer du precis samma steg som i beskrivningen ovan, men när du ska välja hävstång klickar du i 1x. Din trade går sedan iväg för behandling helt utan belåning.

Handel med respektive utan hävstång har bägge sina fördelar och nackdelar. Med hävstång kan du som nämnts ta större positioner och öka din exponering utan att behöva satsa för mycket ur egen ficka. Hävstångshandel för det möjligt att få en bra avkastning även om du endast har ett mindre belopp att trada för.

Samtidigt innebär också hävstången en större risk än om du endast tradar med pengar du faktiskt har. Belåning innebär inte bara att din vinst kan bli större – detsamma gäller även för en eventuell förlust.

Huruvida trading med eller utan hävstång är mest lämpligt beror på de egna förutsättningarna och den egna riskaptiten. Inom valutahandel är en viss hävstång enligt många en förutsättning för att kunna göra några betydande vinster överhuvudtaget då marginalerna är så små – men viktigt är att alltid utgå från sig själv. För nybörjare som vill testa i mycket liten skala är hävstång måhända överflödigt till en början.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Prova kungen av copy trading med valutor, aktier & krypto. Registrera dig hos eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


eToro sticker ut med flexibla valmöjligheter

Avslutningsvis måste vi slå ett slag för den flexibilitet som följer med hävstångshandel hos eToro. Valutahandel har hittills inte stött på någon annan mäklare som ger kunderna samma möjligheter att själva välja hävstång till de tillgångar de ska trada. Maxtak finns förstås fortfarande helt i enlighet med de EU-regler som plattformen lyder under, men inom de ramarna kan man som trader själv anpassa sin hävstång för olika instrument. En välkommen frihet som uppskattas av många.

Är du ute efter en seriös, modern och svenskspråkig mäklare med ett komplett utbud av både valutor och andra premiumtillgångar? Öppna ett demokonto hos eToro och kom igång med valutahandel redan idag.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.