fbpx

Henrik från Sundsvall

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 41 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
71% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Rapporter om blodröda siffror, Stockholmbörsens största tapp i modern tid och experter som varnar om en global ekonomisk härdsmälta i klass med Kreuger- kraschen. Ja, det är lätt att stressa upp sig och känna oro över Coronavirusets påverkan på såväl den enskildes plånbok, som världsekonomin i stort. Men, det finns ljuspunkter också. Världen må befinna sig i en väldigt speciell situation på flera olika sätt, och även om den internationella valutamarknaden har noterat svängningar. Men vi på Valutahandel.se menar ändå att det går lättare att tjäna pengar på sin valutahandel än på aktiemarknaden just nu. Framför allt mindre valutor som har tydliga mönster, såsom svenska kronan, norska kronan, japanska yen, schweiziska franc eller USD har tydliga tendenser hur de rör sig under turbulens. Medan många flyer från de skandinaviska valutorna, så sticker många istället till de säkraste – eller de så kallade safe heaven valutorna som yen, schweiziska franc eller dollarn.

Att valutamarknaden blir volatil under tider av oro är ingen nyhet, men de senaste veckornas virushysteri får ändå anses ha spetsat till det hela lite ytterligare och vill man hänga med gäller det att spänna fast sig för en åktur både upp och ned. Många valutor går det emellertid riktigt bra för faktiskt, så varför inte passa på att dra fördel av den ökade volatiliteten och försöka landa lite lönsamma valutatrades. Vi på Valutahandel har med hjälp av proffsiga plattformen Skilling kollat upp precis hur mycket du potentiellt skulle kunna tjäna på handel med SEK och världens fem största valutor idag. Exemplen visar potentiell utgång om du satsar 10 000 kr och handlar med 30x hävstång.


EUR/SEK: Medan euron har varit rejält stark under lång tid nu, har det som bekant gått desto sämre för den svenska kronan. Många experter spår att utvecklingen kommer att fortsätta ytterligare lite till och att en euro snart handlas för över 11 kronor. Just idag är dock fallet inte så – 1 euro handlas i skrivande stund för ungefär 10,841 kr, vilket innebär att om du köper för 10 000 kr med 30x hävstång, blir positionen värd 300 000 kr – eller € 27 672. Skulle euron innan marknaden stänger för idag gå upp till 10,900 – ja, då säljer du för 301 624,80 kr och har således tjänat 1624,80 kr.

USD/SEK: Prickade du in ett av förra veckans dagslägsta för valutaparet USD/SEK, handlade du en amerikansk dollar för 9,620 kronor. En investering på 10 000 kr med 30x hävstång – 300 000 kr – resulterar då i en position värd 31 185 USD. Säljer du när kursen istället står i 9,761 (fredagens dagshögsta) får du motsvarande 304 396 kr – en helt okej vinst på 4396 kr alltså.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Valutahandel genom eToro's CFD'er innebär att du kan variera hävstången. Den mest flexibla valutamäklaren i volatila tider!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


GBP/SEK: Det brittiska pundet har en förmåga att stå relativt stadigt även när det blåser som hårdast. Trots osäkerhet kring Brexit i fjol, avslutade den brittiska valutan 2019 som en av årets bästa och inledde 2020 fortsatt starkt. Senaste veckan har vi emellertid fått se en viss försvagning och från att ha legat en bra bit över 12 kr, ligger kursen mot SEK numera strax under 12 kronors-strecket. Men, kanske kan en uppgång vara att vänta efter detta tapp? Handlar du för 10 000 kr med 30x hävstång och får en position på 300 000 kr, får du just nu motsvarande 25 214 GBP med en kurs på 11,898. Väntar du in en uppgång och säljer när kursen når prick 12,000 får du motsvarande 302 572 kr, och kan därmed glädjas åt en vinst på 2572 kr.

Japans flagga viftar
JPY/SEK: Japansk yen räknas tillsammans med USD, GBP och Euro som en av världens största valutor. JPY/SEK är inte det vanligaste valutaparet att handla, men icke desto mindre är chanserna hyfsat goda att tjäna pengar på en lagd position. Tar vi fredagens lägsta kurs då 1 svensk krona gav 0,0891 JPY, skulle 300 000 kr (10 000 kr med 30x hävstång) ge dig 3 367 003 JPY. Dagshögsta uppgick till 0,0918 vilket vid en försäljning alltså skulle innebära hela 309 091 SEK. Inte så pjåkigt, eller hur?

AUD/SEK: På femte plats över världens största valutor hittar vi den australiensiska dollarn. Kursen går precis som för alla andra lite upp och ned, och i skrivande stund handlas 1 AUD för 5,955 SEK. 300 000 kr skulle således ge dig motsvarande ca  50 378 AUD. Väntar du in så att kursen går upp i nivå med fredagens dagsbästa på 6,089 ger en försäljning dig ungefär 306 750 SEK.

En annan intressant valuta är norska kronan som tappat 2.5% idag och över 10% den sista veckan. Med ett starkt fallande oljepris och en ekonomi som till stor del bygger på oljan, så är risken stor att det finns ytterligare fallhöjd här. Idag så står EUR/NOK på drygt 11.5 norska kroner per Euro. Med andra ord så har svenska kronan blivit starkare än den norska på slutet. Sugen på att handla NOK? Bäst kurser, spread och snabbast avslut har du på Skilling!


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla valuta blixtsnabbt hos Skilling med 30x hävstång genom CFD'er. Snabbt, lätt och smidigt!

Riskvarning: 71% av retail kunder förlorar pengar.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.