fbpx

Kennet från Göteborg

Registrerade sig hos valutamäklaren Degiro för 35 minuter sedan.

» Prova Degiro du med.
Över hälften av alla användare förlorar pengar hos denna mäklare.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

2018 är enligt många ett viktigt år för kryptovalutor och blockchain teknologi. Efter att ha sett otroliga prisrörelser under november och december 2017, och ända in på mitten av januari 2018, har marknaden varit synnerligen volatil. Priset på Bitcoin har pendlat mellan 6000 och 8000 dollar, och Altcoins har sett samma tendens inom sina respektive prisklasser.

Här kikar vi närmare på underliggande faktorer som kan ha orsakat det rådande läget, samt drar paralleller för framtiden.

BitCoin accepteras för Futures

Cboe, ett av världens största holdingbolag, har länge velat lansera BitCoin ETF:er (Exchange Traded Funds), något som skulle anses vara en ordentlig milstolpe för mognaden av BTC och Altcoins. Det skulle dels öka likviditéten för kryptovalutor, men det skulle även aktivera världens största tradingbolag och få igång en ordentligt stor ruljans för trading med kryptovalutor. Än så länge ligger alla ansökningar hos Amerikanska SEC för godkännande.

Fram tills dess att ansökningarna går igenom såg vi ändå en utveckling när CME Group lanserade CFD:s, Futures, för Bitcoin trading. Detta hände i december 2017 och kan mycket väl vara anledningen till den extremt snabba värdeökningen vi såg i slutet av 2017 och början av 2018. Det kan lika väl vara anledningen till det dramatiska prisdroppet kort därpå.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Köp eller blanka aktier eller kryptovalutor. Skilling ger båst realtidskurser med snabbast avslut. Prova nu!

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.


Nu pushar Cboe för implementering av Ethereum ETF:er, något som kanske går igenom innan Bitcoin blir godkänt för ETF handel. När detta går igenom kan vi förvänta oss positiv utveckling för hela kryptobranschen, måhända inte lika dramatiskt som föregående år.
Bitcoin-nyheter

Ethereum på tapeten för Futures under 2018

Både Cboe och CME Group har studerat Ethereum under en längre tid nu, med slutsatsen att man vill godkänna ETH för Futures Trading. Cboe har redan gått ut i ett offentligt meddelande och kungjort att Ethereum Futures kommer finnas tillgängliga snart, detta enligt medium.com.

Med detta sagt, och med fjolårets resultat i åtanke, är det inte omöjligt att vi kommer se en period likt förra året. Många spekulerar i att ETH Futures kommer under Q4, något som skulle betyda att priserna kan börja stiga dramatiskt i november/ december. Det skulle även betyda mycket för resten av kryptobranschen också.

Tendenser till Bull marknad

Inte bara kan Ethereum komma att ge Kryptovalutor en ny uppsving, det finns även indikationer på att Bitcoin ETF:er kommer lanseras inom kort. Det skulle skapa ett överflöd av intresse och investeringar, precis som vi såg mot slutet av 2017.

En annan möjlig utveckling kan vara att intresset för Bitcoin påverkas minimalt, och att priset för BTC håller sig hyfsat stabilt. Detta kan ske p.g.a. en potentiell “Alt Season”, en period då Altcoins ser makalösa stigningar så som vi har sett genom åren. Det är en form av marknadskorrigering där priserna för Altcoins klipper banden till Bitcoin, som oftast har en stor påverkan på värdet för Altcoins, och priserna stiger med flera hundratals procent.

Något som indikerar på det senare alternativet är att DogeCoin nyligen steg med 60%.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.