fbpx

Greger från Stockholm

Registrerade sig hos valutamäklaren Capital för 4 minuter sedan.

» Prova Capital du med.
79.17% av individuella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo

I de tidigare inslagen av vår miniserie om de sju dödssynderna för valutahandel på nätet har vi gått igenom Vrede, Girighet, Lättja, och Stolthet. Del 3 avslutar detta med att gå igenom Lust, Avund, och Frosseri.

Lust – leder till överbetalning

Att lusta efter sin nästas portfölj leder ofta till att vi blir förblindade över inträdespriset. Vi börjar sakta men säkert dra ner på kraven för inträde, och rätt som det är befinner vi oss på platser där vi missar möjligheten att köpa lågt och sälja högt.tips för valutahandel online

Många valutapar, framför allt Majors, följer cykliska rörelser. Att ha lust till vinster som inte nödvändigtvis kan tydas från en teknisk analys gör att vi accepterar mindre vinster och riskerar att förlora. Som vi skrev i den första delen under Girighet – den som gapar efter mycket…

För de som har varit med ett tag, så märker man att vissa år inte är lika bra som andra. Att ha ett år bakom sig som gett väldigt bra avkastning gör att vi näst intill förväntar oss att alla år kommer vara lika bra. Att lusta efter fjolårets resultat leder till samma problem som ovan, vi intar en position vid fel tillfälle. Resultatet är att vi hittar oss själva där vi köper högt och säljer lågt.

Om du nu ska lusta efter något, lusta efter din fru eller sambo. Det blir billigare i det långa loppet!

Avund – en variant av både girighet och lust

Att vara avundsjuk på någon annans portfölj, eller deras resultat, leder bara till dåliga beslut i slutändan. Kom ihåg att när andra personer skryter om deras avkastning på vissa investeringar så lämnar de oftast ute alla dåliga beslut de har gjort. Det är inte ofta man får höra att personen gjorde 10 negativa trades i följd innan de fick hem en “home run”.

Gör det som fungerar för dig och håll dig nöjd för tillfället, det kommer ändras så småningom. Att vara avundsjuk leder till emotionella beslut som är baserade på girighet och lust.

Frosseri – för mycket av något är aldrig bra

Det finns inte många stora investerare som också är långvariga i industrin, som kan lägga alla äggen i samma korg och komma ut på andra sidan som vinnare. Du bör också tänka på att de investerare som är så stora och långvariga faktiskt har råd att spräcka alla äggen mot backen, medan du säkert inte har det.

Precis som att överäta av någon läckerhet så känns det väldigt bra ända tills det inte gör det längre. Och vid det laget är det för sent och skadan är gjord. Tradinghistoria är välfylld av folk som lagt alla sina pengar på aktier t.ex. Enron, WorldCom och Global Crossing hade alla en lång och framgångsrik uppåttrend och slutade i katastrof. Det gäller även för valutapar och Guld.

LYSSNA TILL VARNINGARNA! Den rättfärdiga vägen är fylld på bägge sidor av frestelser. Vi tjatar och tjatar om detta, men ändå får vi höra att “detta passar inte på mig”. Faktum är att vi är bara människor, och vi frestas väldigt lätt.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.