fbpx

Krister från Eskilstuna

Registrerade sig hos valutamäklaren Skilling för 39 minuter sedan.

» Prova Skilling du med.
76% av retail kunder förlorar pengar.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Är du sugen på handel med kryptovalutor, men önskar bredare exponering än mot enskilda coins? Då kan CMC Markets olika kryptoindex vara ett bra alternativ. Sajten erbjuder tre olika index för CFD-trading – All Crypto, Major Crypto samt Emerging Crypto. Vilket index passar dig och är det mer riskabelt än valutahandel eller ett bra sätt att få riskspridning på din portfölj?

Valutahandel har tidigare tipsat om trading med CMC Markets tidsenliga aktiekorgar, med vilka du får bred exponering mot många underliggande företag till låga avgifter och helt utan courtage.

För dig som önskar ett liknande alternativ för kryptohandel erbjuder CMC Markets (läs omdöme) även tre olika kryptoindex. Med ett kryptoindex slipper du trada enskilda kryptovalutor och får på så sätt en bättre diversifiering i din portfölj, utan att behöva pilla eller tänka så mycket. Något som kan kännas ganska skönt när det gäller just högriksinstrument som kryptovalutor.

Alla kryptoindex från CMC Markets

Vad är bra med ett kryptoindex?

Den främsta fördelen med att handla kryptoindex är, som nämndes ovan, den bredare och mer varierade exponeringen. När du handlar ett index rent generellt inkluderas samtliga av de tillgångar som omfattas av det aktuella indexet – vilket kan vara alltifrån ett 10-tal upp till ett par tusen. Ju bredare index du handlar, desto bredare exponering och bättre riskspridning får du.

Att handla en samlad korg med flera tillgångar i är också ett effektivt sätt att få ned kostnaden. Detta eftersom du endast behöver betala kostnaden för en trade, men med flera tillgångar, snarare än enskilda avgifter för enskilda tillgångar.

Vidare kan ett kryptoindex också vara fördelaktigt om man är nybörjare på kryptovalutor och vill ha en något enklare väg in på marknaden. Genom att välja ett kryptoindex slipper man lägga mycket tid och energi på att studera enskilda coins och hitta bra investeringslägen bland den uppsjö av alternativ som finns. Istället för att hitta den köpvärda nålen i höstacken, köper du hela höstacken.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Proffsig sajt för att handla kryptoindex, valuta, aktier och aktiekorgar som CFD'er. Prova CMC Markets nu!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Vilka 3 kryptoindex finns?

Utbudet av kryptoindex är ännu betydligt mindre än utbudet av andra mer traditionella index, men hos CMC Markets får du tre riktigt bra alternativ att välja mellan. Följande är de index som i dagsläget finns tillgängliga för handel:

+ All Crypto Index: För absolut bredast exponering finns indexet All Crypto – vilket precis som namnet avslöjar inkluderar alla de kryptovalutor som finns att handla på CMC Markets plattform; Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Stellar Lumens, Cardano, Tron, Monero, Dash och NEO. Här får du en bra mix av såväl större och väldigt likvida coins som BTC och ETH, som mindre valutor med stark tillväxt. Prova trading med All Crypto Index Emerging från CMC Markets idag!

Emerging Krypto index - CMC Markets
+ Emerging Crypto Index: Det kanske mest spännande kryptoindexet från CMC Markets satsar på Altcoins – det vill säga mindre kryptovalutor som tillkommit i kölvattnet av succén med Bitcoin. Alternativa kryptovalutor passar dig som vill spekulera i prisutvecklingen för andra coins än Bitcoin, Ethereum och Litecoin. När Bitcoin går ner, så går traders ibland in i alternativa mynt som alternativ. Generellt så är det i alla fall bra för riskspridningen att även äga lite mindre kryptovalutor, lite som “småbolag” när det kommer till aktier, jämfört med de största bolagen. I CMC Markets Emerging Crypto Index ingår Dash, NEO, Stellar Lumens, Cardano, Monero och Tron. Du kan själv handla med Emerging Crypto Index här!

+ Major Crypto Index: I Major Crypto Index ingår marknadens största och mest omsatta kryptovalutor; BitCoin, Ethereum, Bitcoin Cash samt Litecoin. Något snävare exponering än mot det bredare All Crypto Index, men ett utmärkt alternativ för dig som främst är intresserad av de mest likvida valutorna på kryptomarknaden. Snävare exponering ger lite högre risk – men också en högre potentiell avkastning. Föredrar du storbolagen, som ofta har något mindre volatilitet och avsevärt högre uppmärksamhet i media? Prova då trading med Major Crypto Index!

För alla tre index gäller ett säkerhetskrav på minst 50% – det vill säga en maximal hävstång på 1:2. Denna nivå är i enlighet med de regler som gäller för EU-reglerade mäklare (CMC är reglerade av tyska tillsynsorganet BaFin, med registeringsnummer 154814). För All Crypto Index och Major Crypto Index ligger lägsta möjliga spread på 80 punkter. För Emerging Crypto Index gäller 60 punkter.

Major Crypto Index har en viktning där ingen valuta får utgöra mer än 40% av indexets totala värde. I All Crypto Index består 60% av de större valutorna och 40% av de mindre. Någon viktning finns ännu inte i Emerging Crypto Index, men kan komma att införas längre fram.

Börja handla krypto hos CMC Markets du också – registrera dig idag!

Vilka risker finns det med att handla kryptoindex?

Trots att index med kryptovalutor ger en bredare exponering och därmed en bättre diversifiering, är det fortfarande handel med kryptovalutor – vilka är klassade som högriskinstrument rent generellt.

Den främsta risken är den extrema volatilitet som råder på kryptomarknaden. Här svänger det friskt mellan höga berg och djupa dalar, vilket kan ge såväl stora vinster som saftiga förluster på väldigt kort tid. Planerar du att ta steget in i kryptohandel är detta givetvis viktigt att känna till så att du kan fatta riskmedvetna beslut. Var också försiktig med hur mycket du belånar dina positioner. Högre hävstång kan ge högre vinster – men också större förluster om en trade inte går som förväntat.

Ytterligare en risk med att handla krypto är bristen på reglering och säkerhet. Åtgärder för detta är uppe för diskussion i bland annat EU, men ännu står handel med de digitala valutorna i stort sett utanför någon finansiell reglering. Det politiska inflytandet är obefintligt – vilket är positivt – men säkerheten för dig som konsument är sämre. Men många entreprenörer anser att den största risken är att missa kryptoinvesteringar, då det är en typ av tillgångsslag som ändrar en hel värld – lite som IT i slutet av 1990-talet och början av 2000-talet.

Hur kommer jag igång med kryptoindexen?

För att handla kryptoindex hos CMC Markets måste du vara registrerad som kund på sajten. Är du inte redan det kan du snabbt och smidigt skapa ett konto via startsidan på webben. En sedvanlig KYC-process tillämpas, men verifieringen av ett konto tar vanligtvis inte mer än 24-48 timmar. Det går med andra ord relativt snabbt att komma igång.

Innan du öppnar ett livekonto och börjar trada indexen i skarpt läge rekommenderar Valutahandel att du först testar med ett demokonto. CMC Markets demokonto är helt gratis att öppna (liksom livekontot) och ger dig möjlighet att testa såväl plattformen som strategier och olika instrument helt riskfritt. All demotrading sker med fiktiva pengar, men handelsmiljön är precis som den autentiska.

När du har blivit kund hos CMC Markets klickar du bara in dig på menyn för kryptoindex och väljer det index du önskar trada. Indexen handlas med CFD'er, vilket innebär att du inte blir ägare till de underliggande tillgångarna i indexet utan istället spekulerar i prisutvecklingen på dem.

Registrera dig hos CMC Markets och upptäck handel med kryptoindex du med.


Betyg: 9/10
Minsta insättning: Obegränsat
Beskrivning: Med över 9000 aktier, 330 valutapar som CFD, så kan man ju bara le. Prova CMS Markets idag!

Riskvarning: 73% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos denna valutamäklare.


Är krypto för volatilt? Prova aktiekorgar istället

Känner du att den kraftiga volatiliteten i kryptovalutor är för extrem för din smak, kan CMC Markets olika aktiekorgar vara bra alternativ att spana in istället. För närvarande finns drygt 15 olika korgar i utbudet, kategoriserade efter segment och bransch och med framförallt amerikanska aktier i. Bland kategorierna finns till exempel förnybar energi, robotteknik och automation, den amerikanska banksektorn och andra spännande marknader.

CMC Markets aktiekorgar ger dig bred exponering mot många underliggande aktier, handlas helt utan courtage och är dessutom upp till 50% billigare att äga än enskilda aktier. Önskar du inspiration till vilka du ska välja kan du läsa om 8 av de hetaste aktiekorgarna hos CMC just nu. Redo att testa redan nu? Öppna ett konto och kom igång med CMC Markets aktiekorgar snabbt och smidigt.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2023 www.valutahandel.se All Rights Reserved.