fbpx

Petter från Östermalm

Registrerade sig hos valutamäklaren StormGain för 42 minuter sedan.

» Prova StormGain du med.
Satsa inte mer pengar än du har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Årets och vecka 25's hetaste valuta tillhör inte fiat-gänget. Nej, det är en cryptovaluta vars namn du garanterat känner igen, BitCoin. Under förra året, 2018, så var världens alla Bitcoins nere för räkning och agerade snigel eller bottenskrapare. Men 2019 har inletts med rejäla uppgång för nästan alla cryptovalutor, medan vanlig valutahandel med EUR, USD och SEK inte rört sig mer än några procent.

Sämst för traditionella valutahandlare i år har vår egen krona varit, som tappat 7% mot dollarn. Annat är det med krypto, som kanske fått en extra skjuts av att Facebook snart ska lansera sitt eget mynt. Andra anledningar att Bitcoin gått upp i värde under första halvan av 2019 är fler goda nyheter än dåliga och färre säljare på marknaden än under den breda nedgången 2018. Det var också länge sedan som någon säkerhetsbugg skapade stora svängningar i Bitcoin. 2019 har ju inletts otroligt bra och många tippar på att $10 000 nivån (ligger på 9.111 idag) kommer brytas innan sommaren är slut.

Vad sägs om följande heta cryptovalutor som alla stuckit över 100 % bara i år:

Bitcoin: Kursen har gått från $US 3882 per bitcoin den 1:e januari 2019, till 9105 USD per bitcoin den 19:e juni, 2019. En ökning på 234 % under 2019 med andra ord, rätt otroligt. Ingen tvekan om att Bitcoin är det hetaste alt myntet hittills i år.
Ethereum: Den teknologiskt 154 till 266. En uppgång på drygt 173 % i år, men fortfarande en bra bit efter Bitcoin. Kanske Ethereum har mer uppsida?
I jämförelse så har vi kronan och dollarn, som utvecklats enligt följande:
USD/SEK: Svenska kronan har försvagats från 8.86 SEK per USD den 1 januari i år, till 9.52 SEK/USD den 19:e juni, 2019. Alla som satsat på dollar utan hävstång skulle med andra ord få drygt 7 % avkastning.

Hur handlar man Bitcoin?

Skapa ett konto på en sajt som eToro eller svenska Skilling. Registrera dig på sajten och 10 sekunder senare så kan du vara igång och handla på Skilling. Rätt enkelt tycker vi! Börja handla Bitcoin här!

EU's 3 bästa mäklare för att handla Bitcoin?


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Trading. Enkelt. Allt på svenska. Har BankID och lokal support.

Riskvarning: 80% av retail kunder förlorar pengar.Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Kopiera marknadens bästa traders, helt gratis!

Riskvarning: 79% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.Betyg: 9.44/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Bli en vinnare. Gör som Manchester City, kör AvaTrade.

Riskvarning: 71% av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar hos AvaTrade.


PS. Vill du ha en sajt på svenska, så rekommenderas Skilling, Plus500 eller eToro.

Ska man köpa eller blanka bitcoin?

Åsikterna mellan spekulanter, analytiker, aktieproffs och “tyckare” går brett isär gällande cryptovalutor. Medan vissa tycker det är givet med blankning av Bitcoin, så menar andra att kursgenombrottet av 9000 USD nivån är en indikator på en mer långsiktig uppgång. Nästan alla online trading firmor tillåter belåning på upp till 2x insatt belopp. Exempel: Sätt in 5000 kr och handla Bitcoin för 10 000 kr. Läs mer om hur det fungerar med belåning här.

Nedan kommer lite korta kommentarer från två olika analytiker:

Coinbase Bitcoin (COINBASBTC) rekommenderar sälj på kort sikt och har en stark säljrekommendation på över 20 månaders horisont. Bolaget menar att det är övervärderat, men inte är direkt känsligt för marknadstrender i ekonomin. Hypen för bitcoin är i dagsläget “under hypat” och oddsen för en undergång av Bitcoin är väldigt låg, menar företaget.

Oliver Isaacs: Geopolitiska anledningar såsom handelskriget mellan USA och Kina har lett till ett ökat intresse för Bitcoin, främst som en hedge mot andra investeringar, säger Oliver Isaacs till tidningen Independent den 5:e juni, 2019. Han menar att Bitcoin kan nå $25,000 i slutet av 2019, eller början av 2020.


Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2022 www.valutahandel.se All Rights Reserved.