fbpx

Marie från Luleå

Registrerade sig hos valutamäklaren CEX för 37 minuter sedan.

» Prova CEX du med.
Som vanligt ska man aldrig riskera pengar man inte har råd att förlora.
Visa inte igen

Följ oss på

Valutahandel.se Site Logo
featured image

Ingen har väl undgått Gretas och USA's nya presidents engagemang för klimatet, där Biden återupptog Paris Climate Accord redan några timmar efter att han blev president.

Idag ska vi på Valutahandel visa upp ett 10-tal investeringar som kan göra Greta Thunberg (Twitter profil) och hennes presidentvän på andra sidan Atlanten extra glada. Häng med och se var och hur man kan handla ett antal olika instrument.

Visste du att man kan initera förnyelsebara investeringar via online trading mäklare såsom börsnoterade Plus500, storslagna IG, svenska Skilling som har bankID och eToro och som har flexibel hävstång och bara en knäppis kan missa?

Gevo: Gör skillnad, du också

Gevo, Inc. är ett förnyelsebart företag med kemikalier och avancerade biodrivmedel med huvudkontor i Douglas County, Colorado i storstadsområdet Denver-Aurora. Gevo's hemsida Företaget utvecklar biobaserade alternativ till petroleumbaserade produkter med en kombination av bioteknik och klassisk kemi. Gevo omvandlar förnybara råvaror till isobutanol och förnybara kolväten som Gevo tror kan integreras direkt på “drop in” -basis i befintliga bränsle- och kemiska produkter. Gevos investerare inkluderar bland andra Burrill & Company, Khosla Ventures, Lanxess, Osage University Partners, Total och Virgin Green Fund.

Gevo aktien handlas på Nasdaq. Både de gamla rävarna IG och moderna eToro har Gevo att handla som CFD'er.


Betyg: 9.5/10
Minsta insättning: 500 kr
Beskrivning: Flexibel hävstång är guld värt. Du väljer nivån. Prova prisbelönta eToro idag!

Riskvarning: 81% av privata investerare förlorar pengar när de handlar CFD med eToro.


Plug Power: Bygger en ren vätgasekonomi

Plug Power Inc. är ett amerikanskt företag som arbetar med utveckling av bränslecellsystem för vätgas som ersätter konventionella batterier i utrustning och fordon som drivs med el. Plug Powers HemsidaFöretaget har sitt huvudkontor i Latham, New York, och har anläggningar i Spokane, Washington och Rochester, New York.

Plug Powers GenDrive-system integrerar bränsleceller tillverkade av både Plug Power och Ballard Power Systems och innehåller ett vätelagringssystem som gör att systemet kan “ladda” på några minuter i motsats till flera timmar för blybatterier. Det tillåter vätgasdrivna gaffeltruckar att köra med en konstant jämn effekt jämfört med konventionella batterier, som upplever “hängande” i sin produktion mot slutet av ett skift. GenDrive-enheter upptar samma utrymme som är konstruerat för konventionella batterier. Aktien handlas på Nasdaq och ifall du vill få lite hävstång och mindre ingångsvärde så går det bra att handla Plug Power via eToro som har flexibel hävstång, eller hos IG.

Fuel Cell Energy's hemsida

FuelCell Energy: Rena, effektiva och prisvärda bränsleceller

FuelCell Energy, Inc. är ett bränslecellsföretag. Det konstruerar, tillverkar, driver och servar kraftverk med direkta bränsleceller (en typ av smält karbonatbränslecell) som körs på naturgas och biogas. Deras kraftverk betraktas inte som “vätgasbränsleceller” eftersom deras råvara inte är rent väte och biprodukterna från elektrisk produktion inkluderar koldioxid. Som en av de största börsnoterade bränslecellstillverkarna i USA, driver företaget över 50 fabriker över hela världen. Tips: Ifall du gillar detta ämne så kan även mjuka råvaror vara av intresse.

Det driver världens största bränslecellspark, Gyeonggi Green Energy Fuel cell park, som ligger i Sydkorea. Parken består av 21 kraftverk som tillhandahåller 59 Megawatt el plus fjärrvärme till ett antal kunder i Sydkorea. Det driver också den största bränslecellsparken i Nordamerika bestående av fem kraftverk på 2,8 MW och en bottencykel för rankcykel i Bridgeport, Connecticut. Företaget har två marknader, inklusive extremt ren kraft, baserad på naturgas och förnybar energi som drivs på förnybar biogas. Dess kundbas täcker kommersiella och industriella företag inklusive energiföretag, kommuner, universitet etc. Aktien handlas på Nasdaq och genom framstående valuta- och aktiemäklare, såsom IG och Capital.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: EUR100
Beskrivning: Testa handla ETF'er med ett börsnoterat bolag som är en favorit bland många av oss. Skapa ett riskfritt demokonto hos Plus500 idag!

Riskvarning: 79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar hos denna leverantör.


Orbital's hemsida

Orbital Energy: En hög nivå på energiinfrastrukturtjänster

Orbital Energy Group, Inc. (OEG) är ett börsnoterat företag som syftar till att maximera aktieägarvärde genom förvärv och utveckling av innovativa företag för att skapa en diversifierad plattform för energiinfrastrukturtjänster. OEGs företagsgrupp inkluderar Orbital Gas Systems, Inc., Orbital Power Services och Reach Construction Group, ett dotterbolag till Orbital Solar Services. Aktien handlas på Nasdaq.

Om du tittar efter att handla någon av dessa aktier, så öppna ett konto på den prisvärda plattformen Capital. De har kunder från över 200 länder och finns på svenska. Du kan handla de flesta aktier genom denna mäklare.

iShares och blackrocks logo

iShares Nasdaq Biotechnology ETF

iShares är ett av världens största bolag inom ETF'er. Ett synnerligen intressant investeringsalternartiv är Nasdaq Biotechnology ETF, som finns att handla hos Skilling som CFD. Detta är ett sätt att komma runt reglerna för iShares ETF'er, som annars är svåra att handla för icke-professionella investerare i Europa.

Det är kanske ingen överraskning att i en tid av klimatförändringar, uttömning av resurser, pest och konflikt har ESG (miljö-, social- och styrelsefonder) blivit ett av de högsta tillväxtområdena inom kapitalförvaltningssektorn.

År 2019 växte de europeiska ESG-fondtillgångarna med förvånande cirka 58 procent till över 560 miljarder pund i tillgångar. Det finns ett stort utbud av aktiva och passiva fonder, ETF:er, strukturerade produkter, riskkapitalföretag och aktivistföretag som möter ESG-rymden. De erbjuder ett lika brett utbud av metoder; inklusive positiv screening, negativ screening, religiös screening, viktningar, ESG-poäng, ”grön” tematik, social tematik och många andra.

Utöver att köpa aktier så har det på senare år dykt upp en hel del börshandlade fonder så kallade ETFer med teman som ESG och miljö. Det stora problemet är att det saknas ett gemensamt regelverk kring vad som är miljö, ESG etc. Detta har lett till att det förekommer en del green washing. Faktum är att ESG är så pass hett att det finns fonder som försöker dra fördel av detta. SEB bytte namn på sin breda indexfond, tog bort 12 bolag, och som genom ett trollslag så var den fonden helt plötsligt ”hållbar”.

Det finns emellertid andra börshandlade fonder (ETF'er) som faktiskt satsar på detta.

En värld utan avfall

Direxion: En värld utan avfall

Direxion World Without Waste ETF (NYSEArca: WWOW) listades strax innan julen 2020. Direxion World Without Waste WWOW ETF ger dig 50 företag, i fem underteman, som är representativa för den transformativa övergången från linjära till cirkulära ekonomiska modeller. Ramen för cirkulär ekonomi är en som är regenerativ, återställande och fokuserad på systematisk uppfinningsrikedom. Principerna för cirkulär ekonomi finns i många sektorer och industrier idag. Från förnybar el och specialkemikalier till systemprogramvara och internettjänster och infrastruktur är alla mindre skadliga för miljön, samtidigt som de ger hållbar ekonomisk tillväxt.

Denna ETF finns endast i en amerikansk version men det går att handla denna hos IG Markets som har ett brett utbud av ETFer.


Betyg: 9.67/10
Minsta insättning: 2500 kr
Beskrivning: Ett av de största och främsta bolagen för ETF-handel. Otroligt många olika instrument. Prova IG nu!

Riskvarning: 75% av alla icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel hos IG.


VanEcks logo

VanEck: En ETF med lågt koldioxidutsläpp

VanEck Vectors Low Carbon Energy ETF (NYSEArca: SMOG) har ökat med 140% de senaste 12 månaderna. SMOG strävar efter att replikera så nära som möjligt, före avgifter och kostnader, pris- och avkastningsprestanda för Ardor Global IndexSM (Extra Liquid). Med företag med låga koldioxidutsläpp avses företag som huvudsakligen arbetar med alternativ energi, inklusive förnybar energi, alternativa bränslen och tillhörande möjliggörande teknik (t.ex. avancerade batterier). Fonden erbjuder:

Handelsåtkomst till koldioxidsnål energi. En dynamisk industri som drivs av växande efterfrågan på rena och alternativa energikällor. Denna ETF finns endast i en amerikansk version men det går att handla denna hos IG Markets som har ett riktigt brett utbud av ETFer.

First Solar hemsida

Solenergi: Invesco Solar ETF eller First Solar?

Det finns två olika instrument som intresserar oss lite extra inom solenergi. First Solar är en stor amerikansk tillverkare av solpaneler, levererar solcelleanläggningar samt reparerar och underhåller denna typ av produkter. Deras storlek och tillväxt gör den extra intressant. Du kan handla First Solar på Skilling som CFD, med 5 gångers hävstång.

Invesco Solar ETF finns endast i en amerikansk version men det går att handla denna hos IG Markets (recension) som har ett brett utbud av ETFer.

iClima Global Decarbonisation Enablers UCITSETF (ticker: CLMA) är en ETF för klimatförändringar. CLMA ETF drar fördel av ökad medvetenhet om klimatförändringar. En ökad medvetenhet om farorna med klimatförändringar och behovet av att agera snarast har lett till att lagstiftnings- och konsumentbeteende ökat för att möta denna utmaning. Denna ETF går att handla hos Avanza då den handlas på den tyska börsen.


Betyg: 9.56/10
Minsta insättning: 1200 kronor
Beskrivning: Handla med solenergi från en proffsig och lättförståelig skandinaviska online trading sajt. First Solar CFD finns här. Testa Skilling nu!

Riskvarning: 79% av retail kunder förlorar pengar.


Norilsk Nickel har blivit det första gruvföretaget som lanserar börshandlade produkter i form av ETC:er.Förra året bötfälldes Norilsk Nickel, världens största producent av palladium och nickel, med ett rekordbelopp på 2,1 miljarder dollar, en böter som företaget bestrider, för att ha orsakat ett bränsleutsläpp i Sibirien.

Företaget uppger att ETC-produkterna följer riktlinjerna för ESG och att alla metaller kommer att vara LBMA-godkända och kommer från producenter och leverantörer som stöder FN:s hållbara utvecklingsmål. I dag finns det produkter för guld, silver, platina och palladium. På sikt skall Norilsk Nickel även tillhandahålla ETPer på koppar och nickel.

Royal Mint's hemsida

Royal Mint Fysiskt guld

The Royal Mint Physical Gold ETC (RMAU). I februari 2020 skapade HANetf historia genom att lansera den första guld-ETC tillsammans med ett europeiskt myntverk, Royal Mint Physical Gold Securities ETC (RMAU). Denna börshandlade fond är unika på flera områden. Guldet i RMAU förvaras i valven hos The Royal Mint i motsats till en kommersiell bank. Detta är första och enda gången i historien som en myntverk har garanterat säkerheten för tillgångarna i en ETC, vilket har tagit bort en nyckelkälla för systemrisk från ETC-kedjan. ETC är noterat på London Stock Exchange och XETRA och kan således handlas genom svenska nätmäklare såsom IG.

RMAU är unikt när det gäller att uttryckligen äga fysiska guldtackor som ansvarsfullt kommer från LBMA Responsible Gold Sourcing Programme. Sedan lanseringen har denna ETC erbjudit 100 procent täckning av guldtackorsom uppfyller denna strikta standard. Även denna ETF går att handla hos Avanza (recension) då den handlas på den tyska börsen.


Betyg: 9.14/10
Minsta insättning: 0 SEK
Beskrivning: Bra för nybörjare som helst handlar aktier. Testa Avanza idag!

Riskvarning: Det finns en kapitalrisk vid trading genom Avanza, liksom alla andra sajter.Publicerad:
Författare:

TAGGAR


Andra liknande nyheter

Här nedan kan du hitta fler liknande nyheter för att fördjupa dig i ämnet eller läsa om något relaterat.

Support


Valutahandel.se
c/o Short Selling SL
Ricardo Soriano 19
Marbella, Spanien

Kontakta oss

Vi jobbar ständigt med att utveckla sajten och lyssnar gärna på våra besökare när det kommer till förslag på förbättringar.

Har du några tips eller frågor, tveka då inte att

maila oss eller ringa oss på 08-42002330.

All handel med finansiella instrument innebär risk, så också vid valutahandel och CFD handel. Satsa bara kapital som du är beredd att förlora. CFDs är komplexa instrument som har en hög risk att förlora pengar p.g.a. hävstång. Mellan 74-89% av alla privata investerarkonton förlorar pengar när de handlar med CFD:er. Du bör överväga om du förstår hur CFD fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat garanterar inte framtida vinster. Informationen på denna sajt är presenterad i utbildningsyfte och ska inte betraktas som investeringsrådgivning. Det är helt kostnadsfritt att använda vår webbplats, även för realtids-kurser i realtid. Istället för att ta betalt för att använda webbplatsen, så får vi betalt av valutamäklare och affärspartners som vi har kommersiella samarbeten med.

Footer Logo
Följ oss på

Copyright© 2010-2024 www.valutahandel.se All Rights Reserved.